Wraps med halloumi och sötpotatis
Mat

Wrap med halloumi, sötpotatis och yoghurtsås

Det här blir jättegott! En lunch eller kanske en lite enklare middag. Ibland blir jag sugen på wraps med fyllning. Men oftast känns den inte så fräsch och jag vet inte alltid vad den innehåller. Den här wrappen däremot innehåller kokosolja, gurkmeja, halloumi, honung, sötpotatis, sallad, yoghurt och vitlök. Det låter väl ändå ganska så nyttigt – för att vara ”finger food”.

Jag stekte finhackad rå sötpotatis i kokosfett, gurkmeja och svartpeppar. Svartpeppar för att förstärka gurkmejans fina egenskaper. Lade den åt sidan på hushållspapper. Sen skar jag halloumin (eller var det grillost just idag …) i mindre bitar. Stekte även den i kokosolja, gurkmeja och svartpeppar. När den gått klart i pannan stängde jag av plattan och ringlade lite honung och olivolja över.

Rörde ihop yoghurt med vitlök. Hade egentligen tänkt att ha pressas citron i såsen. Men hade ingen, så jag tog en skvätt äppelcidervinäger. Gott med lite syra till.

Värmde glutenfria wraps i mikron. Fyllde bröden med sallad, sötpotatis, halloumi och yoghurtsås. Voilà – lunchen var klar!

Kokosolja som smälter tillsammans med gurkmeja
Kokosolja som smälter tillsammans med gurkmeja
wrap
Kanske lite mycket fyllning i trappen. Men en gick att äta!
Inlägg skapade 58

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen