Sötpotatisfalafel, guacamole och sallad
Mat

Sötpotatisfalafel

I dag har jag provat att göra falafel på sötpotatis. Man kan ju också säga att jag provat att göra falafel, vilket jag tidigare inte gjort.

Sagt och gjort, hittade ett recept som visade sig var enkelt (ca 20 minuter). Tog två sötpotatisar (ca 350 g) som jag skalade och rev. Grovhackade en rödlök. Sköljde en förpackning med kikärtor. Hade i ett ägg, spiskummin, lite havregryn (istället för ströbröd som det stod i receptet) och paprikapulver. Lade allt i en matberedare. Körde det tills det blev som en ”smet”. Formade små bollar som jag rullade i sesamfrön. Men de sista fem bollarna orkade jag inte fixa med det så de fick bli naturella. 20 minuter i 225 grader.

Till detta gjorde jag en guacamole. Mosade två avocados, som var helt perfekta från dagens inköp! Hur ofta händer det? I med en pressad vitlöksklyfta, lite crème fraîche, salt och peppar.

Voila – en ganska så snabb middag som blir en eller två goda matlådor. Receptet i sin helhet hittar du här hos ica.se.

Har fortfarande inte ätit bröd eller socker, utan bara ”bra” mat. Allt från Shakshuka till dovhjortsfärs-biffar. Och idag blev det alltså falafel. Halleluja!

ps i ärlighetens namn har det blivit ett par Gin och Tonic och lite rödvin i helgen också. Gott. ds

Kategori: Mat
Inlägg skapade 58

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen