Rostade kikärtor
Mat

Rostade kikärtor

Ibland blir man ju lite trött på att bara äta nötter som snacks. Och att äta chips är ju inget jag vill göra varje dag (men ibland så!). Då fick jag idén av en vän att rosta kikärtor. Så helt enkelt – jag rostade kikärtor som blivit över. Jag googlade recept och fick en massa träffar. Dessa blev extra goda med lite, för mig, annorlunda kryddor.

Fastnade för denna enkla variant. Ta fram en skål/bunke och blanda olivolja, vitlöksklyfta, kanel, mald koriander, chiliflakes och salt. Sen häller du i de väl sköljda och avrunna kikärtorna. Bland allt väl.

Ta fram en ugnsplåt och lägg i bakplåtspapper. Sprid ut kikärtorna. Rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.

Kikärtor innehåller bland annat mycket protein och fibrer. Men jag kan inte äta för mycket, då får jag ont i magen. Dock går det jättebra som snacks till drinken!

Här hittar du receptet som finns på ICAs hemsida.

Rostade kikärtor
Inlägg skapade 58

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen