Lax med rotfrukter
Mat

Lätta laxmiddagen

Fet fisk är bra att äta. Då är lax ett väldigt enkelt alternativ. Den här middagen gjorde jag till mig själv i kväll, och då blev det en matlåda att ta med till jobbet i morgon.

I en ugnsfast form lade jag slantar av en stor morot, en (ett?) fänkål delad i fyra delar, en skalad palsternacka skivad i slantar. Ringlade över rapsolja, vred några varv på pepparkvarnen, och överdoserade tyvärr flingsaltet. Tråkigt. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.

Under tiden skar jag två laxfiléer i mindre bitar. Lade de i en skål. Blandade laxen med zest och juice från en halv citron. Peppar och salt på. Ja ni förstår vart det barkar hän vad gäller saltnivån …

När rotfrukterna var klara i ugnen tog jag ut formen och lade i laxbitarna. Återigen in i ugnen, denna gång ca 13 minuter.

Till detta gjorde jag den urgoda Grönkålssalladen med parmesandressing (som du hittar här). Då jag inte hade någon grönkål, använde jag istället en påse med färdigblandad sallad. Tada! En egen variant på den grönkålssalladen.

Till sist fick det bli en mild chèvrekräm. Blandade helt enkelt några skivor chèvre med creme fraiche. Skulle ha blivit lika gott med turkisk yoghurt. Men nu hade jag inte det. Och över allt mycket dill!

Det hade blivit supergott om det inte vore för det överdoserade saltet. Men nästa gång!

Inlägg skapade 58

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen