Grönkålssallad med senapsdressing
Mat

Grönkålssallad med parmesandressing

Den här rätten upptäckte jag första gången när jag jobbade med Jessica Frejs bok Jul hur lätt som helst, som kom ut i oktober 2019. Ett för övrigt jätteroligt projekt. Och precis som Jessica skriver i boken passar den mycket bra in på julbordet. Men jag tycker att den absolut platsar året om. På vilket bord som helst.

Först rostar man macadamianötter lätt i ugnen, 200 grader. Sen gör man en dressing av majonnäs, dijonsenap, vinäger (och soja som jag inte hade). Häll i riven parmesanost och pressad vitlök. Blanda. Lägg i grönkålen. Glöm inte att massera den. Ja du läste rätt. Massera grönkålen så den blir lite mjukare. Jag brukar helt enkelt krama den med händerna tills den nästan vätskar sig lite. Blanda ihop dressing och grönkål. Dekorera med rostade macadamianötter och torkade tranbär. Den här rätten blev verkligen en hit!

En utförligare version av receptet hittar du på koket.se.

Grönkålssallad på julbordet
Grönkålssallad på julbordet
Kategori: Mat
Inlägg skapade 58

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen