Cirkusflickan av Pam Jenoff

Boktips – Cirkusflickan

Jag kan varmt rekommendera Cirkusflickan av Pam Jenoff. Den utspelar sig under andra världskriget, och handlingen är förlagd till cirkusmiljö. Visst han jag läst andra böcker i samma genre, men den här är helt outstanding. Både vad det gäller berättelse och språk.

Här följer en lite mer välformulerad beskrivning av boken. Direkt från Adlibris.

Cirkusflickan av Pam Jenoff
Cirkusflickan av Pam Jenoff

Cirkusflickan är en andlöst spännande historisk roman om två gripande kvinnoöden, sammanflätade av sorg och hopp mitt under brinnande krig.

Tyskland, 1944. Den sextonåriga Noa försörjer sig som städerska på en tågstation då hon en kväll till sin fasa upptäcker en godsvagn fylld med övergivna judiska spädbarn. Innan hon hinner tänka lyfter hon upp ett av barnen och flyr hals över huvud ut i vinternatten. Noa och barnet, som får namnet Theo, räddas och tas om hand av ett kringresande cirkussällskap. Hon lär känna Astrid, en trapetsartist med gåtfullt förflutet. Kriget kommer allt närmare, Theos liv är i fara och snart inser Noa och Astrid att deras enda chans att överleva är att släppa taget om sina hemligheter och våga lita på varandra.”

En av de bästa böcker jag läst.

Lifeofmyran
Inlägg skapade 58

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen