Ellie och harpmakaren av Hazel Prior

Boktips – Ellie och harpmakaren

Dagens boktips delar jag gärna med mig av, trots att jag inte läst klart boken. Det här är en feelgood-roman som skiljer sig från andra i genren. Därför att personerna i boken är allt annat än stereotypa. En av huvudkaraktärerna är annorlunda (om du jämför med oss normalstörda) och det ger ett mervärde tycker jag. Och när läste du en bok om en harptillverkare senast?

Ellie och harpmakaren är skriven av Hazel Prior. Hon är harpist och det här är hennes debutroman. Fantastisk!

Beskrivningen på Adlibris är så klockren (skriven av en av mina redaktörskollegor) så jag ger er den:

”En enkel gest av omtanke kan förändra ditt liv för alltid. För Dan och Ellie blir det första steget mot vänskap, hemlighetsmakeri, fasanskötsel (!) och kärlek. 

I vackra Exmoor på engelska landsbygden finns en lada. Och i den ladan finns Dan. Där tillverkar han med skicklig hand de mest utsökta harpor som finns att få, men relationer har han inte lika lätt att hantera så han håller sig mest för sig själv för att undvika klavertramp. 

Men en dag kliver en kvinna med körsbärsröda strumpor över tröskeln till ladan, och till hans förvåning flyter samtalet med henne lättare än han varit med om förut. Hon berättar att hon heter Ellie, att hon är hemmafru och ute på promenad för sig själv. Och trots att hon inte säger det rakt ut lägger han märke till något sorgset i hennes blick. 

Dan vill så gärna göra henne glad och ger henne en av sina harpor. En i körsbärsträ för att matcha hennes röda strumpor. Och det blir inledningen på en vänskap som förändrar allt för dem båda. Ellie och harpmakaren är en berättelse med poetiska och gåtfulla toner – som stannar kvar länge hos läsaren!”

Inlägg skapade 58

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen