[Anti]inflammatorisk livsstil

Jag väljer att kalla min livsstil antiinflammatorisk med en liten brasklapp, därav klamrarna runt just ”anti”. Det talas mycket om detta nu. Vad får man äta, vad får man inte äta. Helst inga mejeriprodukter, soja eller gluten och gud förbjude vin.

Jag både äter mejeriprodukter och dricker vin. Jag äter en hel del ”inflammatorisk” mat. Men om jag jämför med hur jag levde och åt för tre år sedan, då lever jag ett mycket mer hälsosamt liv idag. Och det är ju det som räknas. Hur jag lever just nu.

Så i min värld är detta, mitt liv, en antiinflammatorisk livsstil. Välkommen!

Mitt intresse för den antiinflammatoriska livsstilen började då jag arbetade med böckerna Hälsorevolutionen och Bliss av Maria Borelius. Hon gav mig verkligen inspirationen att tänka nytt.

Jag började i januari 2018. För mig innebar det att försöka äta antiinflammatorisk mat, förundras över saker i min omgivning (det kan vara en fin utsikt på väg till arbetet), inte stressa, virka mycket och att njuta av livet.

Hur gör man? Jag hoppas kunna inspirera dig. Är det något jag har lärt mig så är det att inte gå all in. Jag lägger om mina vanor i sakta gemak. Mina matvanor är de jag lyckats bäst med att ändra. Att träna går väldigt trögt, men jag hoppas att få till det mer ofta. Att inte stressa har inte varit något större problem. Inte heller att virka för lite. Och det lättaste av allt är att njuta av livet! En konst jag behärskar fullt ut!

Jag kanske inte lever ett antiinflammatoriskt liv fullt ut, enligt vissa. Men jag lever mitt eget – Myrans antiinflammatoriska livsstil!

Myran simmar i Egeiska havet utan för Turkiets kust
Jag i Egeiska havet utan för Bodrums kust i Turkiet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen